Stichting BVA ontvangt het Certificaat ‘Fairtrade Organisatie’

Nieuws

29 maart 2018

Stichting BVA heeft op 29 maart uit handen van Karen Kammermaat (voorzitter van de werkgroep Fairtrade Gemeente Den Haag) en Rinus Dickhoff (secretaris van dezelfde werkgroep) het certificaat ‘Fairtrade Organisatie’ ontvangen namens de Stichting Fairtrade Gemeenten Nederland. Hier zijn wij enorm trots op.

Stichting BVA voert diverse campagnes. Onze belangrijkste (en bekendste) campagnes zijn Vastenactie en Adventsactie. In de periode voor Pasen (vasten) en voor Kerstmis (advent) werven we fondsen in Nederland. Daarmee kunnen we jaarlijks zo’n 80 kleinschalige ontwikkelingsprojecten steunen. Daarnaast vragen we financiële steun in Nederland als er ergens een grote ramp is gebeurd én helpen duizenden basisschoolleerlingen mee via ons scholenprogramma.
De projecten die worden gesteund zijn sociaal-economisch en kleinschalig van aard. Onze hulp is erop gericht mensen in hun eigen kracht te zetten en ze te helpen om zichzelf te ontplooien zodat ze hun armoedecirkel zelf kunnen doorbreken. Eerlijke prijzen voor producten van arme boeren en producenten zijn hierbij cruciaal. Wie een eerlijke prijs voor zijn product krijgt, kan zich op den duur aan armoede ontworstelen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een project in Ivoorkust gefinancierd waarbij cacaoboeren geholpen werden zich te verenigen in coöperaties om zo hun producten tegen een eerlijke (fairtrade) prijs te kunnen verkopen.

Stichting BVA heeft een brede katholieke achterban. Via onze partners binnen en buiten de kerk komen we op plaatsen waar bijna niemand anders komt. Wij roepen onze achterban en de mensen rondom onze achterban op om zelf actief gebruik te maken van zoveel mogelijk fairtrade producten om op deze wijze bij te dragen aan de bestrijding van extreme armoede in ontwikkelingslanden.
Uiteraard gebruiken wij binnen onze organisatie zelf ook zoveel mogelijk fairtrade producten en stimuleren we een duurzame omgang met verbruiksgoederen. Wij stimuleren gebruik van OV en gebruiken zo min mogelijk papier en plastic. Als katholieke ontwikkelingsorganisatie zit dat in ons DNA .