Palestijnse huizen opgeknapt

Nieuws

7 maart 2018

Op de Westelijke Jordaanoever leven veel gezinnen onder armoedegrens. Met hulp van hulporganisaties kunnen zij vaak nog wel voedsel, water, schoolgeld en zorg betalen, maar er blijft nauwelijks iets over voor het onderhoud van huizen. Daardoor leven families soms jarenlang in onveilige omstandigheden. Denk aan gevaarlijke elektriciteitsleidingen, schimmel en lekkage. Met alle risico’s van dien.

Veilig huis

De Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem wil mensen helpen hun huisje op te knappen. In 2017 zijn 10 huizen gerenoveerd, waaronder dat van een alleenstaande vrouw met vijf kinderen en een dementerende moeder. Haar hele huis is schimmelvrij gemaakt en alle lekkage is verholpen. Nu woont het gezin weer in een gezonde leefomgeving.

Makkelijker badderen

Ook werd het huis aangepakt van een familie met een gehandicapte dochter. Mariana heeft 24 uur per dag ondersteuning nodig. In het huis was alleen een zeer kleine en onpraktische badkamer, waardoor het elke dag een toer was om Marianna te wassen. Dankzij de steun van Adventsactie heeft het gezin nu een badkamer waar ze Mariana makkelijk in en uit kunnen dragen. Hiermee zijn haar leefomstandigheden zeer verbeterd.