Scholen

Scholen

Adventslesmateriaal voor scholen

Het lesmateriaal dat we voor de adventsperiode van 2017 hebben aangeboden is door veel basisscholen gebruikt. 

In de weken voor Kerst lichten we iedere week een figuur van de kerststal uit. Zo leven we samen naar Kerst toe en horen we de verhalen die erbij horen. De leerlingen ontdekken (opnieuw) het traditionele kerstverhaal, ze horen de verhalen dit keer vanuit het perspectief van de verschillende figuren uit de kerststal. De leerlingen denken na wie we niet kunnen missen binnen deze kerstgroep. Ze beseffen dat Kerst het geboorteverhaal van Jezus Christus is, maar dat de essentie ligt bij dat wat Jezus deed toen hij eenmaal volwassen was. Jezus wilde dichtbij mensen zijn, speciaal bij die mensen waar anderen niet altijd dichtbij willen zijn.

Omdat Kerst een feest is dat je juist samen met anderen viert, is er aandacht om samen in gesprek te raken en samen te werken. Daarvoor worden verschillende groepen aan elkaar gekoppeld. Oudere kinderen helpen de jongeren, maar het lesmateriaal bevat ook werkvormen om in de eigen klas mee aan de slag te gaan.

Het lesmateriaal met de bijbehorende liedjes en de kerstposter (digibord) is in onze webshop van de Adventsactie te downloaden. Klik hier om direct naar de webshop te gaan.

Hartelijke groet,

Angelique Steysel

Stafmedewerker Scholen Stichting BVA
Angelique.Steysel@adventsactie.nl