Projecten

Toon

Binnen het continent

Een gezond huis voor de allerarmsten in de Westelijke Jordaanoever

De Westelijke Jordaanoever is deel van de Palestijnse gebieden. De politieke situatie maakt het leven voor de Palestijnse bewoners erg zwaar. Een van de problemen is de ongezonde huisvesting van de allerarmsten, waaronder veel alleenstaande moeders met kinderen. De Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem wil ze helpen hun huisje op te knappen.

Bekijk het project

Ondersteuning van kwetsbare vrouwen in Burkina Faso

Burkina Faso in West-Afrika behoort tot de tien armste landen ter wereld. Armoede, gebrek aan onderwijs en een lage sociale status maken vrouwen en kinderen kwetsbaar voor (seksueel) geweld, uitbuiting en mensenhandel. De zusters van de orde OLV van Liefde van de Goede Herder hebben in de sloppenwijk Secteur 22 van de stad Bobo-Dioulasso een project opgezet om vrouwen, meisjes en kinderen te beschermen en te ondersteunen bij hun ontwikkeling. In dit tweede projectjaar wordt een programma ontwikkeld voor individuele psychische hulp. Ook wordt gestart met een inloopservice voor vrouwen uit de omgeving, die slachtoffer zijn van geweld.

Bekijk het project

Bestrijding en preventie van ondervoeding bij moeders met hiv en hun kinderen in Malawi

Malawi is een van de armste landen ter wereld en wordt geteisterd door hiv en aids. Maar liefst tien procent van de 16 miljoen inwoners is besmet met het virus. Gelukkig lijkt daar nu verandering in te komen. Als eerste land ter wereld past Malawi het protocol van de Wereldgezondheidsorganisatie toe bij mogelijke overdracht van hiv van moeder op kind. Toch zijn er nog heel wat problemen. De gemeenschap van Sant’Egidio zet zich in om deze problemen weg te werken.

Bekijk het project

Duurzame opleidingen voor alleenstaande moeders in Congo

In de Democratische Republiek Congo hebben de paters redemptoristen een naaiopleiding opgezet voor ongeschoolde jonge alleenstaande moeders. Tijdens het eerste jaar ligt de nadruk vooral op alfabetisering en de beginselen van snit en naad. In het tweede jaar ligt de focus op commercieel beheer, om de vrouwen en meisjes voorbereiden op hun toekomstig ondernemerschap. Dat moet hen in staat stellen te voorzien in hun eigen levensonderhoud en dat van hun kind(eren).

Bekijk het project

Straatkinderen terug naar huis in Rwanda

Net als in veel andere landen in Afrika leven in Rwanda veel kinderen op straat. Vaak zijn ze hun gezin ontvlucht vanwege extreme armoede, ziekte, misbruik of geweld. De organisatie CECYDAR vangt al sinds 1992 straatkinderen op in de hoofdstad Kigali en plaatst hen zo snel mogelijk terug in een gezin. Op verzoek van de Rwandese overheid wordt de capaciteit van hun opvangcentrum dit jaar fors uitgebreid.

Bekijk het project