Opleiding, microkrediet en kinderopvang voor kwetsbare vrouwen uit Burkina Faso

Hulp aan straatkinderen in Rwanda en hun gezinnen

Een netwerk van naaiateliers voor jonge moeders in Congo Central

In Malawi wordt een systeem voor geboorteregistratie opgezet

Update Adventsactie- projecten 2017

In 2017 stonden bij Adventsactie 5 projecten centraal, te weten in Malawi, Rwanda, Palestina, Burkina Faso en Congo. Ondertussen zijn daar met onze steun al mooie resultaten geboekt welke wij graag met u delen.

Lees hier meer

Opbrengst Adventsactie 2017

De Adventsactie van 2017 heeft tot nu toe EURO 569.526 opgebracht. Een geweldig bedrag! Hiermee kunnen we onze vijf projecten in Malawi, Rwanda, Palestina, Burkina Faso en Congo blijven steunen. En alle projecthouders, vrouwen, meisjes en kinderen kunnen daarmee blijven werken aan een betere toekomst voor zichzelf en hun families. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Laat uw idealen voortleven!

Nalaten aan Adventsactie

Iedereen maakt zich in het leven wel eens ergens sterk voor. Simpelweg omdat we dit belangrijk vinden. Maar wat als u er zelf niet meer bent? Met een toegift kunt u nog één keer opkomen voor wat u belangrijk vindt. Door na te laten aan een goed doel dat bij u past. Adventsactie bijvoorbeeld.

Lees hier meer over nalaten aan Adventsactie (Stichting BVA)

Advent

Wat betekent dat ook alweer

Advent – de circa vier weken voorafgaand aan Kerstmis – is de periode van verwachting, uitzien naar een nieuw begin, naar God die mens wordt. Het is een periode van hoop. Juist in deze tijd wil Adventsactie een vuist maken en deze hoop ook doorgeven.

Adventslesmateriaal voor scholen

Het lesmateriaal dat we voor de adventsperiode van 2017 hebben aangeboden is door veel scholen gebruikt. Wekelijks werd een figuur uit de kerststal uitgelicht. Het lesmateriaal bevat verhalen, verschillende werkvormen en liedjes en is geschikt voor de onder- en middenbouw. Voor de bovenbouw zullen ook lessuggesties gegeven worden.

Laatste nieuws

CBF keurmerk

20 juni 2018

Vanaf 1 juni 2018 mogen ook wij het CBF-logo 'Erkend Goed Doel' voeren. Nu waren we al ANBI maar wij vinden het belangrijk voor ons en onze donateurs dat wij ook voldoen aan...

Lees het hele bericht

Stichting BVA ontvangt het Certificaat ‘Fairtrade Organisatie’

29 maart 2018

Stichting BVA heeft op 29 maart uit handen van Karen Kammermaat (voorzitter van de werkgroep Fairtrade Gemeente Den Haag) en Rinus Dickhoff (secretaris van dezelfde werkgroep)...

Lees het hele bericht

Steun Adventsactie

Adventsactie 2018

Hoop voor moeder en kind

Wie moeder werd, weet dat je leven daarmee wezenlijk verandert. Opeens, van het ene moment op het andere, maak je deel uit van iets groters. In onze kinderen wordt geschiedenis zichtbaar, maar ook toekomst. Zo brengen onze kinderen hoop. Hoop op een toekomst die de onze zal overstijgen. Hoop dat onze kinderen een verschil ten goede zullen maken. Hoop ook, dat zij het Licht van de wereld in zich zullen dragen, net als destijds die kleine baby in Bethlehem… Adventsactie zet in 2018 vier bijzondere projecten in het Licht van advent: ze koesteren alle vier moeders en kinderen.