Ondersteuning van kwetsbare vrouwen in Burkina Faso

Straatkinderen terug naar huis in Rwanda

Duurzame opleidingen voor alleenstaande moeders in Congo

Een gezond huis voor de allerarmsten in de Westelijke Jordaanoever

Bestrijding en preventie van ondervoeding bij moeders met hiv en hun kinderen in Malawi

Update Adventsactie- projecten 2017

In 2017 stonden bij Adventsactie 5 projecten centraal, te weten in Malawi, Rwanda, Palestina, Burkina Faso en Congo. Ondertussen zijn daar met onze steun al mooie resultaten geboekt welke wij graag met u delen.

Lees hier meer

Opbrengst Adventsactie 2017

De Adventsactie van 2017 heeft tot nu toe EURO 569.526 opgebracht. Een geweldig bedrag! Hiermee kunnen we onze vijf projecten in Malawi, Rwanda, Palestina, Burkina Faso en Congo blijven steunen. En alle projecthouders, vrouwen, meisjes en kinderen kunnen daarmee blijven werken aan een betere toekomst voor zichzelf en hun families. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Laat uw idealen voortleven!

Nalaten aan Adventsactie

Iedereen maakt zich in het leven wel eens ergens sterk voor. Simpelweg omdat we dit belangrijk vinden. Maar wat als u er zelf niet meer bent? Met een toegift kunt u nog één keer opkomen voor wat u belangrijk vindt. Door na te laten aan een goed doel dat bij u past. Adventsactie bijvoorbeeld.

Lees hier meer over nalaten aan Adventsactie (Stichting BVA)

Advent

Wat betekent dat ook alweer

Advent – de circa vier weken voorafgaand aan Kerstmis – is de periode van verwachting, uitzien naar een nieuw begin, naar God die mens wordt. Het is een periode van hoop. Juist in deze tijd wil Adventsactie een vuist maken en deze hoop ook doorgeven.

Adventslesmateriaal voor scholen

Het lesmateriaal dat we voor de adventsperiode van 2017 hebben aangeboden is door veel scholen gebruikt. Wekelijks werd een figuur uit de kerststal uitgelicht. Het lesmateriaal bevat verhalen, verschillende werkvormen en liedjes en is geschikt voor de onder- en middenbouw. Voor de bovenbouw zullen ook lessuggesties gegeven worden.

Laatste nieuws

Stichting BVA ontvangt het Certificaat ‘Fairtrade Organisatie’

29 maart 2018

Stichting BVA heeft op 29 maart uit handen van Karen Kammermaat (voorzitter van de werkgroep Fairtrade Gemeente Den Haag) en Rinus Dickhoff (secretaris van dezelfde werkgroep)...

Lees het hele bericht

Gezondheidsbewustzijn groeit in Malawi

7 maart 2018

Ruim 10 procent van de bevolking van Malawi is besmet met het hiv-virus. Doel van het Dream-programma van Sant Egidio is voorkomen dat de ziekte van moeder op kind wordt overgedragen.99%...

Lees het hele bericht

Steun Adventsactie

Adventsactie 2017

Hoop voor moeder en kind

Wie moeder werd, weet dat je leven daarmee wezenlijk verandert. Opeens, van het ene moment op het andere, maak je deel uit van iets groters. In onze kinderen wordt geschiedenis zichtbaar, maar ook toekomst. Zo brengen onze kinderen hoop. Hoop op een toekomst die de onze zal overstijgen. Hoop dat onze kinderen een verschil ten goede zullen maken. Hoop ook, dat zij het Licht van de wereld in zich zullen dragen, net als destijds die kleine baby in Bethlehem… Adventsactie zet in 2017 vijf bijzondere projecten in het Licht van advent: ze koesteren alle vijf moeders en kinderen.