Straatkinderen terug naar huis in Rwanda

Opleiding voor moeders in Congo

Een veilig huis voor de allerarmsten in de Westelijke Jordaanoever

Ondersteuning van kwetsbare vrouwen in Burkina Faso

HIV-preventie en -bestrijding bij kinderen in Malawi

Adventsactie in Beeld

In juni verscheen het nieuwste nummer van Adventsactie in Beeld, de nieuwsbrief voor parochies en vrijwilligers over de campagne 2016. U vindt er onder andere korte informatie over de verschillende projecten die we dit jaar steunen.

Adventsactie op school

December is op veel basisscholen een drukke periode: Sinterklaas, Kerstmis, vakantie, rapporten... In september vindt u op de site materiaal waarmee u op een leuke, laagdrempelige manier invulling kunt geven aan deze bijzondere periode. Thema's als vrede, vertrouwen en hoop komen aan de orde, gesymboliseerd door de adventskaarsen. 

Voor de vastenperiode ontwikkelden we een kant-en-klaar lespakket. U vindt meer informatie op de Vastenactie-website

Laatste nieuws

Bisschoppen bevelen vluchtelingencampagne aan

20 mei 2016

De Stichting Bisschoppelijke Vastenaktie voert jaarlijks twee grote campagnes: de Adventsactie en de Vastenactie. Daarnaast zet de stichting zich gedurende het jaar in voor...

Lees het hele bericht

Magazine voor Oosterse Kerken: unieke uitgave voor parochies

21 april 2016

Rooms Katholieke parochies worden jaarlijks op de vijfde zondag van Pasen uitgenodigd om speciale aandacht te hebben voor Oosterse christenen en hun kerken: de zondag voor de...

Lees het hele bericht

Steun Adventsactie

Adventsactie 2016

Hoop voor moeder en kind

Wie moeder werd, weet dat je leven daarmee wezenlijk verandert. Opeens, van het ene moment op het andere, maak je deel uit van iets groters. In onze kinderen wordt geschiedenis zichtbaar, maar ook toekomst. Zo brengen onze kinderen hoop. Hoop op een toekomst die de onze zal overstijgen. Hoop dat onze kinderen een verschil ten goede zullen maken. Hoop ook, dat zij het Licht van de wereld in zich zullen dragen, net als destijds die kleine baby in Bethlehem… Adventsactie zet in 2016 vijf bijzondere projecten in het Licht van Advent: ze koesteren alle vijf moeders en kinderen.