Ondersteuning van kwetsbare vrouwen in Burkina Faso

Straatkinderen terug naar huis in Rwanda

Opleiding voor moeders in Congo

Een veilig huis voor de allerarmsten in de Westelijke Jordaanoever

HIV-preventie en -bestrijding bij kinderen in Malawi

Reisblog

Hubert Janssen bezoekt het Adventsactieproject in Burkina Faso.

Vanaf 6 oktober bezoekt Hubert Janssen het project van de Zusters van OLV van Liefde in Burkina Faso, een van de Adventsactie-projecten dit jaar. Hij houdt ons regelmatig op de hoogte van zijn belevenissen.

Lees verder

Nodig een spreker uit

Presentatie in uw parochie

Steunt u met uw parochie een van de Adventsactieprojecten? Nodig tijdens de Adventsperiode dan een spreker uit die u en uw medeparochianen alles kan vertellen over het project. In overleg bepaalt u of u een speciale avond organiseert of bijvoorbeeld tijdens een viering tijd inruimt. Meer weten? Stuur ons een e-mail!

Stuur een e-mail

Adventsactie op school

December is op veel basisscholen een drukke periode: Sinterklaas, Kerstmis, vakantie, rapporten... In september vindt u op de site materiaal waarmee u op een leuke, laagdrempelige manier invulling kunt geven aan deze bijzondere periode. Thema's als vrede, vertrouwen en hoop komen aan de orde, gesymboliseerd door de adventskaarsen. 

Voor de vastenperiode ontwikkelden we een kant-en-klaar lespakket. U vindt meer informatie op de Vastenactie-website

Laatste nieuws

De eerste resultaten van de hulpactie voor vluchtelingen in Jordaniƫ

22 december 2016

In juni hebben we als Nederlandse katholieke gemeenschap de handen ineen geslagen voor de vluchtelingen in Jordanië. Om Caritas Jordanië te steunen bij de opvang van...

Lees het hele bericht

Kerst-benefietconcert voor Malawi

12 december 2016

 Ons project in Malawi is gericht op de preventie en bestrijding van hiv bij kinderen. Ten behoeve van dit project vindt op zaterdag 17 december van 20.15 tot...

Lees het hele bericht

Steun Adventsactie

Adventsactie 2016

Hoop voor moeder en kind

Wie moeder werd, weet dat je leven daarmee wezenlijk verandert. Opeens, van het ene moment op het andere, maak je deel uit van iets groters. In onze kinderen wordt geschiedenis zichtbaar, maar ook toekomst. Zo brengen onze kinderen hoop. Hoop op een toekomst die de onze zal overstijgen. Hoop dat onze kinderen een verschil ten goede zullen maken. Hoop ook, dat zij het Licht van de wereld in zich zullen dragen, net als destijds die kleine baby in Bethlehem… Adventsactie zet in 2016 vijf bijzondere projecten in het Licht van Advent: ze koesteren alle vijf moeders en kinderen.