• Bijzondere startdag Adventsactie
  Samen met de projecthouders van de projecten van de Adventsactie is zaterdag 11 oktober de aftrap gegeven voor de campagne. Bijzondere kennismakingen én verrassend actief!
  Congo - update deel 2
  In de gevangenis zitten wil niemand, maar zeker niet onterecht. Daarom ondersteunt FIDESCO in Congo gevangenen met juridische bijstand. En dat heeft mooie resultaten opgeleverd! Lees snel verder...
 • Kameroen - update deel 2
  Het was vanuit Kameroen, maar nu kunnen wij u op de hoogte brengen van de ontwikkelingen bij de bouw van de kraamkliniek in de medische missiepost Mindourou in het bisdom Batouri.
  Chili - update deel 3
  Pater Carillo Juan Buatista Jeldres stuurt een dankbrief met daarin uitleg over wat er is en wordt gedaan dankzij de bijdrage van Adventsactie. samen met de foto's een mooi verhaal!
 • Mama, halen we het?
  De website www.nieuwwij.nl brengt een serie uit waarbij ze mensen uitnodigt om te reageren op de afscheidsbrief van Wubbo Ockels aan de mensheid. Hier Marjolein Tiemens’ reactie.
  Evaluatie EHBO in Togo
  In april van dit jaar is in Togo de EHBO cursus van start gegaan voor onderwijzers van scholen die ver buiten de stad liggen. Hier een verslag van de evaluatie.
 • Bezoek aan project Bolivia
  Sommige projecten worden bezocht door de organisatie Cordaid om te zien hoe het bij de projecten ter plekke gaat. Zo bezocht Angelique Zonneveld het project van Amanacer in Bolivia. Haar verslag leest u hier.
  Kerkplein wordt vredesplein
  Hoe kun je je inzetten voor wereldwijd menswaardig bestaan? Dat vertelt Ad van der Helm, bisschoppelijk vicaris en pastoor in Den Haag.
 • Dien uw project 2015 in!
  U kunt nu een project indienen voor de Adventsactie in 2015. Lees snel verder wat u moet doen om in aanmerking te komen.....
  Nodig een spreker uit!
  Tip: nodig een spreker uit! De 10 projecthouders van Adventsactie staan te popelen om u en anderen het geïnspireerde verhaal achter hun project te vertellen.
Een veilig thuis in de grote stad
Pater Theo Raaijmakers trekt zich het lot aan van de straatkinderen in Cochabamba in Bolivia.
Zandmannetjes naar school
In Burkina Faso werken duizenden kinderen in de goudmijnen. Wij willen de bouw van een middelbare school ondersteunen.
Vreedzaam samenleven
Toine van Teeffelen zet zich in voor bevorderen van begrip tussen christelijke en islamitische jongeren.
Een economie van gemeenschap
Adventsactie wil een aantal ondernemende Cubanen daarom de gelegenheid geven om een opleiding te volgen.
Veilig op weg in Egypte
Gehandicapte kinderen worden in Egypte vaak verstopt. De ‘Blauwe zusters’ runnen een opvanghuis dat onderdak én ontwikkelingsmogelijkheden biedt.
Veilig naar school in Kenia
De mensen in het afgelegen Migumomiri in Kenia vragen goed onderwijs voor hun kinderen in een veilige, schone omgeving.
Wij willen naar school!
Xavier de Carmantrand zet zich met een team vrijwilligers in voor de Roma kinderen uit een achterstandswijk in Roemenië.
Een stralend, gezond gebit
In de stad Kpalimé loopt een uniek project: een schoolartsen- en consultatiebureaudienst voor de schoolgaande jeugd.
Zorg voor eenzame ouderen
Adventsactie wil een voor Vietnam uniek initiatief steunen: de bouw van een verzorgingstehuis waar vrijwilligers zieke, alleenstaande ouderen verzorgen.
Voedsel en onderwijs voor de armste families
Adventsactie wil mensen in de Guatemalteekse gemeente Tucurú steunen met de aanleg van groentetuinen en onderwijs.
Previous Next
Close