• Update hulpactie ebola
  In november hebben de Nederlandse bisschoppen een brief rondgestuurd met daarin de oproep te doneren voor de strijd tegen ebola. Veel parochies hebben gereageerd. Tot nu toe is bijna 25.000 euro opgehaald.
  Wisseling van de wacht
  Met ingang van 1 januari 2015 zijn er enkele veranderingen binnen St. Bisschoppelijke Vastenaktie. Beate Gloudemans, tot nu toe campagneleider Adventsactie, is sinds 1 januari relatiemanager donateurs. Johan Compier neemt het stokje van haar over.
 • Armoede en onveiligheid voor kinderen in Boekarest
  ‘Het is niet alleen armoede, maar ook onveiligheid. Je ziet de sporen van criminaliteit direct buiten de voordeur.’ Miriam de Witt uit Voorhout ging op bezoek in Roemenië.
  Overmaken van uw bijdrage
  Wilt u de bijdrage overmaken aan de Adventsactie, maar bent u niet zeker hoe dit moet of waar u de projectnaam moet neerzetten? Lees dan deze korte instructie.
 • Kerstkaarten voor Egypte
  RK Parochie Onze Lieve Vrouwe Geboorte uit Wormerveer verstuurde kerstkaarten naar Egypte.
  Tussenstand opbrengst Adventsactie
  Op dit moment is er al ruim €273.704 bijeengebracht met de adventsactie. Een hele mooie tussenstand!
 • Jaarverslag 2013 gepubliceerd
  Het jaarverslag van de Stichting Bisschoppelijke Vastenaktie is verschenen.
  Theresia van Avila in actie
  De parochie Theresia van Ávila van de afdeling Zwijndrechtsewaard heeft zich met haar MOV groep weer speciaal ingezet voor de adventsactie. Zo maken ze samen een succes van de actie.
 • Adventsgedicht
  Ingrid Schouten-Minten schreef een gedicht met de titel 'wat zou je doen'. Het gedicht sluit aan bij de gedachte van de Adventsactie. Wij delen dit prachtige gedicht graag met u. Lees snel verder...
  Adventsactieviering en benefietmaaltijd Alkmaar-Noord
  Op de eerste zondag van de Advent hield de Mariakerk in Alkmaar Noord een benefietmaaltijd.
 • Adventsactie in Klooster Wittem
  In het kader van de landelijke Adventsactie was Toine van Teeffelen in Klooster Wittem om te vertellen zijn werk.
  Project Cuba op congres
  De Stichting Hongarije, dat zich inzet voor het project in Cuba, nam op eind november deel aan een landelijk congres van particuliere initiatieven voor ontwikkelings- samenwerking. Lees verder.
 • Fidesco voor Roemenie
  Fidesco zet zich in de adventstijd in voor het project 'Wij willen naar school' in Roemenië. Dat betekent ook alles klaarmaken voor presentaties!
  Roemenie bij Radio Maria
  Fidesco heeft voor Radio Maria een interview gegeven over het project in Roemenië. Ook geven zij op verzoek van parochies presentaties, zoals in Rotterdam Zuid. Lees verder....
 • Tandverzorging in Togo
  De mensen van het project in Togo zitten niet stil. De voorbereidingen voor de schooltandverzorging zijn in volle gang. En daar komt nog wel wat bij kijken. Lees snel verder!
  Boek over leven in Bethlehem
  Toine van Teeffelen, de drijvende kracht achter het Adventsproject in Bethlehem, brengt een boek uit met een selectie van zijn eigen dagboekaantekeningen.
 • Interview - Mgr. de Korte
  Toen Marjolein Tiemens op de Groene Kerkendag in oktober Mgr. De Korte hoorde spreken over duurzaamheid, regelde zij direct een interview. Lees hier het interview.