• 4e week adventskalender
  De Adventsactie heeft een adventskalender voor u gemaakt. De 4e week van de kalender bevat inspirerende personen, de O-antifonen, spread the light en de kerstgedachte. Lees snel verder...
  Jaarverslag 2013 gepubliceerd
  Het jaarverslag van de Stichting Bisschoppelijke Vastenaktie is verschenen.
 • Theresia van Avila in actie
  De parochie Theresia van Ávila van de afdeling Zwijndrechtsewaard heeft zich met haar MOV groep weer speciaal ingezet voor de adventsactie. Zo maken ze samen een succes van de actie.
  Adventsgedicht
  Ingrid Schouten-Minten schreef een gedicht met de titel 'wat zou je doen'. Het gedicht sluit aan bij de gedachte van de Adventsactie. Wij delen dit prachtige gedicht graag met u. Lees snel verder...
 • Brand een kaarsje
  Verspreid samen met ons het licht van kerstmis! Brand een kaarsje voor iemand ver weg of dichtbij en deel het op Facebook of Twitter. Doe mee!
  Adventsactieviering en benefietmaaltijd Alkmaar-Noord
  Op de eerste zondag van de Advent hield de Mariakerk in Alkmaar Noord een benefietmaaltijd.
 • Adventsactie in Klooster Wittem
  In het kader van de landelijke Adventsactie was Toine van Teeffelen in Klooster Wittem om te vertellen zijn werk.
  Project Cuba op congres
  De Stichting Hongarije, dat zich inzet voor het project in Cuba, nam op eind november deel aan een landelijk congres van particuliere initiatieven voor ontwikkelings- samenwerking. Lees verder.
 • Fidesco voor Roemenie
  Fidesco zet zich in de adventstijd in voor het project 'Wij willen naar school' in Roemenië. Dat betekent ook alles klaarmaken voor presentaties!
  Roemenie bij Radio Maria
  Fidesco heeft voor Radio Maria een interview gegeven over het project in Roemenië. Ook geven zij op verzoek van parochies presentaties, zoals in Rotterdam Zuid. Lees verder....
 • Nuenen voor Guatemala
  De Stichting Nuenen-­Guatemala, in samenwerking met parochieband Nuenen­-Tucurú, zet zich in voor de Maya gemeenschap. Lees hier meer over hun werk en de acties.
  Tandverzorging in Togo
  De mensen van het project in Togo zitten niet stil. De voorbereidingen voor de schooltandverzorging zijn in volle gang. En daar komt nog wel wat bij kijken. Lees snel verder!
 • Boek over leven in Bethlehem
  Toine van Teeffelen, de drijvende kracht achter het Adventsproject in Bethlehem, brengt een boek uit met een selectie van zijn eigen dagboekaantekeningen.
  Interview - Mgr. de Korte
  Toen Marjolein Tiemens op de Groene Kerkendag in oktober Mgr. De Korte hoorde spreken over duurzaamheid, regelde zij direct een interview. Lees hier het interview.


Brand een kaarsje en #spreadthelight
Verspreid samen met ons het licht van kerstmis! Brand een kaarsje voor iemand voor iemand ver weg of dichtbij en deel het op Facebook Facebook (tag Adventsactie) of Twitter (#spreadthelight #stl).

Zo zullen straks wereldwijd kleine vlammetjes van hoop branden tijdens de Adventsperiode.

Geen Facebook of Twitter en toch meedoen? Dat kan! Stuurt uw foto naar info@adventsactie.nl, dan zorgen wij dat de foto gedeeld wordt.