Ondersteuning van kwetsbare vrouwen in Burkina Faso

Straatkinderen terug naar huis in Rwanda

Duurzame opleidingen voor alleenstaande moeders in Congo

Een gezond huis voor de allerarmsten in de Westelijke Jordaanoever

Bestrijding en preventie van ondervoeding bij moeders met hiv en hun kinderen in Malawi

Adventstijd op school

Lesmateriaal binnenkort beschikbaar

In de adventsperiode van 2016 hebben we lesmateriaal voor scholen aangeboden ter voorbereiding op Kerstmis. Veel scholen hebben hier gebruik van gemaakt en daarom zullen we ook voor de komende adventsperiode weer lesmateriaal ontwikkelen. Het is bedoeld voor basisscholen maar u kunt het natuurlijk ook gebruiken voor uw eigen kindercatechesegroepen in de parochie. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Adventsactie op 50+ beurs

Groot denken, klein doen.

Na het succes van vorig jaar zijn we dit jaar opnieuw aanwezig met een stand op de 50+ beurs. De beurs vindt plaats van dinsdag 19 t/m zaterdag 23 september in de Jaarbeurs te Utrecht. Bezoek ons in hal 7 op standnummer E.12 zodat wij u alles kunnen vertellen over onze 'moeder-kind' projecten.

Adventslesmateriaal voor scholen

Het lesmateriaal dat we voor de adventsperiode van 2016 hebben aangeboden is door veel scholen gebruikt. Daarom bieden we ook de komende adventsperiode weer lesmateriaal ter voorbereiding op Kerstmis aan. Hierin zal wekelijks een figuur uit de kerststal uitgelicht worden. Het lesmateriaal bevat verhalen, verschillende werkvormen en liedjes en is geschikt voor de onder- en middenbouw. Voor de bovenbouw zullen ook lessuggesties gegeven worden.

U kunt het lesmateriaal voor de advent vanaf begin november via onze website downloaden. 

Laatste nieuws

Bisschoppen roepen op hulpacties voor Sint Maarten te steunen

19 september 2017

De rooms-katholieke bisschoppen in Nederland leven mee met de bewoners van het Caribisch gebied die getroffen zijn door orkaan Irma. De beelden van verwoesting door de orkaan...

Lees het hele bericht

De eerste resultaten van de hulpactie voor vluchtelingen in Jordaniƫ

22 december 2016

In juni hebben we als Nederlandse katholieke gemeenschap de handen ineen geslagen voor de vluchtelingen in Jordanië. Om Caritas Jordanië te steunen bij de opvang van...

Lees het hele bericht

Steun Adventsactie

Adventsactie 2017

Hoop voor moeder en kind

Wie moeder werd, weet dat je leven daarmee wezenlijk verandert. Opeens, van het ene moment op het andere, maak je deel uit van iets groters. In onze kinderen wordt geschiedenis zichtbaar, maar ook toekomst. Zo brengen onze kinderen hoop. Hoop op een toekomst die de onze zal overstijgen. Hoop dat onze kinderen een verschil ten goede zullen maken. Hoop ook, dat zij het Licht van de wereld in zich zullen dragen, net als destijds die kleine baby in Bethlehem… Adventsactie zet in 2017 vijf bijzondere projecten in het Licht van advent: ze koesteren alle vijf moeders en kinderen.