• Resultaat vragenlijst materialen
  Als Adventsactie wilden we graag uw mening over de materialen voor de campagne. Wat kunnen we verbeteren, wat is overbodig en wat moeten we zeker behouden?
  Handvatten groen geloven
  Gaat geloof en milieu eigenlijk wel samen? Zoals Marjolein Tiemens laat zien dat geloof juist veel handvatten geeft om groen te denken en doen.
 • Delen geeft vreugde en rijkdom
  Interview met Pater Roland Putman, minderbroeder franciscaan en pastoor van de St. Eloyparochie, over hoe duurzaamheid je leven kan verrijken.
  Update uit Chili
  Vanuit Chili hadden we nog niet vernomen hoe de kerstkaarten waren ontvangen, maar nu weten dat ze er bijzonder blij mee waren!
 • Voorbereiding Adventsactie 2014
  Voor de meeste is de adventstijd al weer vergeten, maar voor het team van de Adventsactie is de voorbereiding voor de actie eind 2014 al in volle gang.
  Uitkomst proef collectezakjes
  De Heilige Jacobus parochie (Franeker, Dronrijp, Harlingen, St-Annaparochie) een proef gedaann met verschillende manieren voor ophalen van de collectezakjes.
 • Togo - Update deel 2
  We staan er niet altijd bij stil, maar EHBO kan in ieder land levens redden. Dus is een cursus voor onderwijzers zeer zinvol. In Togo is de cursus, een onderdeel van het Adventsproject, nu begonnen.
  Ontwikkelingen Malawi
  In februari reisden de projecthouders naar Malawi. Naast de mooie en warme indrukken kent de regio ook verschillende problemen.
 • Update Sri Lanka
  Het project in Sri Lanka, 'Scholen voor kleuters' heeft een update gegeven met meer informatie over de regio en de plaatsen waar de scholen gebouwd gaan worden. Lees snel verder.....
  Overmaken van uw bijdrage
  Wilt u de bijdrage overmaken aan de Adventsactie, maar bent u niet zeker hoe dit moet of waar u de projectnaam moet neerzetten? Lees dan deze korte instructie.
 • Bouw school Zandmannetjes van start
  Met een symbolische eerste steen uit Nederland is inmiddels gestart met de werkzaamheden voor de bouw van het lyceum en de vertrekken in Burkina Faso.
  Ervaringskennis!
  Vandaag de dag dreigt er veel kennis verloren te gaan. We bewaren wel wat, of digitaliseren het, maar door te doen leer je pas echt. Het moestuinier-project hoopt zo echte vakkennis over te dragen voor later.
Teksten voor parochieblad campagne 2013

Hieronder vindt u korte teksten per project die u vrij kunt gebruiken om op te nemen in uw parochieblad, weekbulletin of als informatie op de achterzijde van een liturgieboekje.