• Zusters in Egypte helpen gehandicapte meisjes en vrouwen
  Onderdak én ontwikkelingsmogelijkheden voor meisjes en vrouwen met verschillende fysieke en verstandelijke handicaps dankzij Adventsactie.
  School helpt kinderen uit de goudmijnen
  Tienduizenden kinderen werken onder erbarmelijke omstandigheden in de illegale goudmijnen. Adventsactie zet zich voor deze kinderen in.
 • Boliviaanse jongeren bouwen aan hun toekomst
  Adventsactie steunt verwaarloosde kinderen in Bolivia.
  Band tussen bewoners bezette Palestijnse gebied versterkt
  Door de steun van Adventsactie hebben 13 van de 15 excursies plaatsgevonden.
 • Benefietconcert
  De landelijke Adventsactie organiseert samen met de parochie Christus Koning en het Zoetermeers Mannenkoor op maandag 7 december om 20.00 uur een benefietconcert.
  Jaarverslag 2014 online
  Download nu het jaarverslag en de financiële verantwoording van Vastenaktie en Adventsactie.
 • Rubriek Groen Geloven naar website Vastenaktie
  De rubriek Groen Geloven vindt u vanaf nu op de website van Vastenaktie.
  Leren lezen en schrijven via de radio
  Maar liefst 38 volwassen vrouwen in Guatemala die nooit de gelegenheid hebben gehad om naar school te gaan, zijn gestart met onderwijs via de radio.
 • Een Godswonder in Togo
  In de stad Kpalimé is op 16 februari het tandartsenproject van start gegaan. Er zijn onder andere speciale powerpointpresentaties gemaakt en een speciale stoel om de kinderen voor op het schoolplein.
  Armoede en onveiligheid voor kinderen in Boekarest
  ‘Het is niet alleen armoede, maar ook onveiligheid. Je ziet de sporen van criminaliteit direct buiten de voordeur.’ Miriam de Witt uit Voorhout ging op bezoek in Roemenië.
 • Overmaken van uw bijdrage
  Wilt u de bijdrage overmaken aan de Adventsactie, maar bent u niet zeker hoe dit moet of waar u de projectnaam moet neerzetten? Lees dan deze korte instructie.
  Kerstkaarten voor Egypte
  RK Parochie Onze Lieve Vrouwe Geboorte uit Wormerveer verstuurde kerstkaarten naar Egypte.
 • Tussenstand opbrengst Adventsactie
  Op dit moment is er al ruim €273.704 bijeengebracht met de adventsactie. Een hele mooie tussenstand!
  Theresia van Avila in actie
  De parochie Theresia van Ávila van de afdeling Zwijndrechtsewaard heeft zich met haar MOV groep weer speciaal ingezet voor de adventsactie. Zo maken ze samen een succes van de actie.
 • Adventsgedicht
  Ingrid Schouten-Minten schreef een gedicht met de titel 'wat zou je doen'. Het gedicht sluit aan bij de gedachte van de Adventsactie. Wij delen dit prachtige gedicht graag met u. Lees snel verder...
  Adventsactieviering en benefietmaaltijd Alkmaar-Noord
  Op de eerste zondag van de Advent hield de Mariakerk in Alkmaar Noord een benefietmaaltijd.
 • Adventsactie in Klooster Wittem
  In het kader van de landelijke Adventsactie was Toine van Teeffelen in Klooster Wittem om te vertellen zijn werk.
  Project Cuba op congres
  De Stichting Hongarije, dat zich inzet voor het project in Cuba, nam op eind november deel aan een landelijk congres van particuliere initiatieven voor ontwikkelings- samenwerking. Lees verder.
 • Fidesco voor Roemenie
  Fidesco zet zich in de adventstijd in voor het project 'Wij willen naar school' in Roemenië. Dat betekent ook alles klaarmaken voor presentaties!
  Roemenie bij Radio Maria
  Fidesco heeft voor Radio Maria een interview gegeven over het project in Roemenië. Ook geven zij op verzoek van parochies presentaties, zoals in Rotterdam Zuid. Lees verder....
 • Tandverzorging in Togo
  De mensen van het project in Togo zitten niet stil. De voorbereidingen voor de schooltandverzorging zijn in volle gang. En daar komt nog wel wat bij kijken. Lees snel verder!
  Boek over leven in Bethlehem
  Toine van Teeffelen, de drijvende kracht achter het Adventsproject in Bethlehem, brengt een boek uit met een selectie van zijn eigen dagboekaantekeningen.
 • Interview - Mgr. de Korte
  Toen Marjolein Tiemens op de Groene Kerkendag in oktober Mgr. De Korte hoorde spreken over duurzaamheid, regelde zij direct een interview. Lees hier het interview.
Hoop op een goede toekomst voor jongeren

Wanneer je een gezin moet onderhouden zonder schoon water, elektriciteit en voldoende te eten, dan kan onderwijs voor je kinderen zowel een extra zorg als dé oplossing zijn. Dat geldt zeker voor de zwoegende ouders in extreem arme gebieden zoals in het Andesgebergte in Peru. Daarom zijn de zusters 'Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará' ('De Blauwe Zusters') in Peru een school gestart.De John Paul de Grote-school draagt bij aan een betere toekomst voor de kinderen door praktijkgerichte trainingen, bijvoorbeeld op het gebied van koken en computervaardigheden.Het is begrijpelijk dat de ouders die 12 uur per dag werken, een helpende hand kunnen gebruiken bij het organiseren van onderwijs. Adventsactie biedt ons in Nederland in staat een steuntje te bieden aan deze kinderen en hun kansen op een beter bestaan te vergroten.

In het Tiabaya district in het Andes-gebergte lijdt bijna de helft van het armste deel van de bevolking aan de Chagas ziekte. Veel kinderen verliezen hieraan een of beide ouders. Bij de twee staatsscholen (waarop de arme gezinnen zijn aangewezen) is het onderwijsniveau ver onder de norm, met als gevolg dat ouders en verzorgers kinderen thuis houden en laten helpen bij landbouw en dieren verzorgen, als deze optie al bestaat. Opgroeiende jeugd zonder positieve vooruitzichten vervalt vaak in alcoholisme en andere destructieve levensstijlen.

Onderwijs voor 200 kinderen
De John Paul de Grote-school biedt onderwijs aan 200 kinderen en staat in de omgeving zeer goed bekend vanwege de liefdevolle zorg van de katholieke gemeenschap. De workshops die deze school verzorgt, vergroot de kansen bij het vinden van een baan of het starten van een eigen bedrijf. Is er eenmaal werk voor ze, dan kunnen deze jonge mensen zelf verdere scholing betalen.

Kooklessen en computertrainingen
De speciale kooklessen en computertrainingen zijn bedoeld voor de leerlingen van de John Paul de Grote-school en voor jongeren in de omgeving die geen geld hebben om na de basisschool verder te leren. De opbrengst van Adventsactie wordt specifiek gebruikt voor het uitbreiden van de computerlessen en voor de keuken waarin de fruitoogst van de ouders kan worden verwerkt in gebak en jam. Het werk van de studenten levert een constructieve bijdrage aan de lokale economie en veel kinderen kunnen hun ouders helpen met hun verworven vaardigheden. De workshops worden met veel betrokkenheid ondersteund door de lokale bevolking, met name de enthousiaste moeders.

Adventsactie wil 30.000 euro bijdragen voor het uitbreiden van de computerlessen en voor uitbreiding van de keuken, waar de fruitoogsten van de ouders kan worden verwerkt in gebak en in jam.

Video's, foto's en parochiebladartikel
Interview met de projecthouder (video)

Voor de foto's van het project, klik op de volgende link, hier kunt u de foto's één voor één aanklikken en opslaan op uw computer: http://www.adventsactie.nl/download/AA 2015 - Peru

geven voor dit project