• Stop de ebola ramp
  De ebola-ramp in West-Afrika treft miljoenen mensen. In het weekend 22 en 23 november hebben wij met de Nederlandse bisschoppen aandacht gevraagd voor deze mensen in nood.
  Reis naar project Cuba
  Het werk voor vrijwilligers houdt nooit op. Omdat een project van 2012 in Cuba nog moest worden afgerond, konden de vrijwilligers van stichting Hongarije gelijk het Adventsactie project in Cuba bezoeken.
 • Sponsor jeep Burkina Faso
  Na maandenlange voorbereidingen vertrekken vier Roermondenaren naar Burkina Faso om een door hen gefinancierde ‘jeep’ te overhandigen aan Kinderhulp Burkina Faso van de Roermondse Monique Wolters.
  Downloads
  Wist u dat u heel veel materiaal ook kunt downloaden van de website? Artikelen voor het parochieblad, foto's, liturgiesuggesties, etc. Lees snel verder.
 • Superbingo voor Bolivia
  Zo kun je leuk en nuttig goed combineren: je laat de Senioren Vereniging Moergestel een bingo organiseren en de opbrengst gaat naar je eigen project. Een super combinatie!
  Adventskaars te koop
  Licht hoort bij de adventstijd. En dat laten wij graag zien. Daarom kunt u vanaf vandaag prachtige adventskaarsen bestellen. Meer weten? Lees snel verder.
 • Bezoek aan Roemenie
  Dit jaar steunt de Adventsactie het project Casa Valentina in Roemenië. Een medewerker van de projecthouder Fidesco mocht onlangs een bezoek brengen aan het project in Boekarest. Hier volgt een verslag.
  Dien uw project 2015 in!
  U kunt nu een project indienen voor de Adventsactie in 2015. Lees snel verder wat u moet doen om in aanmerking te komen.....
Een veilig thuis in de grote stadBolivia is al jarenlang een van de armste landen van Zuid-Amerika. Veel mensen hoopten in de grote steden werk te kunnen vinden, maar ze kwamen bedrogen uit. De meesten zijn in de sloppenwijken beland en weggezakt in armoede en alcoholisme. Veel kinderen worden door hun alcoholistische ouders verwaarloosd of mishandeld; ze belanden uiteindelijk vaak op straat. Alleen al in de stad Cochabamba gaat het om circa 1.500 kinderen.

Pater Theo Raaijmakers trekt zich het lot aan van de straatkinderen in Cochabamba. Hij is directeur van twee huizen: Casa Ana Maria en Casa Jerusalén. Deze huizen bieden meer dan 55 jongeren tussen de 14 en de 24 jaar een veilig thuis. Pater Theo leert hen ook op eigen benen te staan. Daarom moeten de jongeren studeren, werken én geld sparen voor hun toekomst. De jongeren die geld verdienen, dragen ook bij aan de onkosten van het huis. Zo ontwikkelen ze financiële verantwoordelijkheid.

Pater Theo en zijn vrijwilligers hebben al veel jongeren kunnen opvangen en op weg geholpen. Edgar bijvoorbeeld, leefde op straat en verdiende geld als schoenpoetser. Inmiddels is hij tandarts. David leefde jarenlang op straat; nu volgt hij een studie fysiotherapie. En zo zijn er tientallen verhalen. Pater Theo wil echter vooruit kijken en nog meer kinderen en jongeren opvangen. Het Evangelie betekent voor hem: mensen die gevallen en vertrapt zijn, ontvangen in zijn huis en zeggen: “Sta op en probeer het nog een keer”.

Pater Theo krijgt financiële steun van de lokale overheid en van de lokale kerk. Daaruit blijkt wel dat zijn werk in een grote behoefte voorziet en wordt gewaardeerd. Om zijn goede werk ook de komende tijd te kunnen blijven doen, is echter nog een bijdrage nodig van € 30.000 van Adventsactie. Daarmee kan pater Theo een veilige thuishaven blijven bieden aan de straatjongeren van Cochabamba.

Video
Wilt u de kinderen en mensen van het project zien? bekijk dan snel dit youtube filmpje over het project Amanecer!

Foto`s
Voor foto`s klik hier.


Artikel voor parochieblad

Wilt u een artikel in uw parochieblad publiceren over het project? Dan hebben wij voor u al een kort artikel per project opgesteld. Deze kunt u direct gebruiken of zelf aanpassen met uw eigen activiteiten en uitnodiging aan uw parochianen. U bent vrij om de tekst naar eigen wens in te zetten.


Nieuwsbrief van Pater Theo

Pater Theo Raaijmakers stuurt ieder half jaar een nieuwsbrief rond aan de mensen die hem vanuit Nederland steunen. De nieuwsbrieven willen wij hier plaatsen, zodat u de achtergrond kan lezen en de verhalen van Pater Theo kan uit eerste hand kan horen.Achtergrondverhalen

Achter ieder project schuilt een persoonlijk verhaal. Deze verhalen vertellen ons nog eens waarom onze steun aan deze projecten nodig is. Daarom hieronder enkele bijzondere verhalen van de mensen achter (of juist vóór) het project.
geven voor dit project