• Resultaat vragenlijst materialen
  Als Adventsactie wilden we graag uw mening over de materialen voor de campagne. Wat kunnen we verbeteren, wat is overbodig en wat moeten we zeker behouden?
  Handvatten groen geloven
  Gaat geloof en milieu eigenlijk wel samen? Zoals Marjolein Tiemens laat zien dat geloof juist veel handvatten geeft om groen te denken en doen.
 • Delen geeft vreugde en rijkdom
  Interview met Pater Roland Putman, minderbroeder franciscaan en pastoor van de St. Eloyparochie, over hoe duurzaamheid je leven kan verrijken.
  Update uit Chili
  Vanuit Chili hadden we nog niet vernomen hoe de kerstkaarten waren ontvangen, maar nu weten dat ze er bijzonder blij mee waren!
 • Voorbereiding Adventsactie 2014
  Voor de meeste is de adventstijd al weer vergeten, maar voor het team van de Adventsactie is de voorbereiding voor de actie eind 2014 al in volle gang.
  Uitkomst proef collectezakjes
  De Heilige Jacobus parochie (Franeker, Dronrijp, Harlingen, St-Annaparochie) een proef gedaann met verschillende manieren voor ophalen van de collectezakjes.
 • Togo - Update deel 2
  We staan er niet altijd bij stil, maar EHBO kan in ieder land levens redden. Dus is een cursus voor onderwijzers zeer zinvol. In Togo is de cursus, een onderdeel van het Adventsproject, nu begonnen.
  Ontwikkelingen Malawi
  In februari reisden de projecthouders naar Malawi. Naast de mooie en warme indrukken kent de regio ook verschillende problemen.
 • Update Sri Lanka
  Het project in Sri Lanka, 'Scholen voor kleuters' heeft een update gegeven met meer informatie over de regio en de plaatsen waar de scholen gebouwd gaan worden. Lees snel verder.....
  Overmaken van uw bijdrage
  Wilt u de bijdrage overmaken aan de Adventsactie, maar bent u niet zeker hoe dit moet of waar u de projectnaam moet neerzetten? Lees dan deze korte instructie.
 • Bouw school Zandmannetjes van start
  Met een symbolische eerste steen uit Nederland is inmiddels gestart met de werkzaamheden voor de bouw van het lyceum en de vertrekken in Burkina Faso.
  Ervaringskennis!
  Vandaag de dag dreigt er veel kennis verloren te gaan. We bewaren wel wat, of digitaliseren het, maar door te doen leer je pas echt. Het moestuinier-project hoopt zo echte vakkennis over te dragen voor later.
Een nieuwe start voor kindprostitueesOp het Filipijnse eiland Cebu wonen miljoenen mensen in enorme steden, die zo langzamerhand helemaal aan elkaar zijn gegroeid. Het grootste deel van de mensen in de metropool van Cebu leeft in grote armoede. Met name voor vrouwen en meisjes is prostitutie de enige manier om geld te verdienen. Alleen al in Cebu-City werken naar schatting 10.000 prostituees. Onder hen zijn meer dan 4.000 minderjarige meisjes.

De omstandigheden waaronder deze vaak piepjonge meisjes werken, tart iedere beschrijving. Menselijke waardigheid is ver te zoeken en de afgelopen jaren is bovendien het aantal HIV- en aids-besmettingen in deze groep kinderen schrikbarend toegenomen. De Filipijnse priesters Oscar Camono en Briggs Odtohan SVD trokken zich het lot van deze kinderen aan. Samen met een groep vrijwilligers bezoeken ze regelmatig uitgaansgelegenheden en de prostitutiebuurten om nieuwe slachtoffers te vinden en hen hulp te bieden. Niet alleen de jonge slachtoffers krijgen hulp, maar ook hun ouders en familieleden. De families worden bovendien geholpen om andere manieren te vinden om geld te verdienen, zodat hun dochtertjes niet opnieuw in de prostitutie belanden.

Als kinderen niet naar school gaan, is de kans op terugval groot. Ook daarbij krijgen de meisjes hulp: ze gaan weer naar school en worden geholpen een gewoon leven te leiden. De meeste meiden zijn volhouders, mede dankzij de begeleiding lukt het merendeel hun school af te maken en hun leven anders in te richten.

Adventsactie wil kindprostituees in de Filipijnen helpen weer een normaal leven op te bouwen. Wij willen € 25.000 bijdragen. Daarvoor kunnen gedurende twee jaar 41 kinderen en hun ouders worden begeleid.


TV spotje

Achtergrondartikelen

Hieronder vindt u de levensverhalen van Emily Failana en Kevin Monterde en het verhaal van Maria Sheila die haar leven wijdt aan dit project.
Voor een overzicht van alle informatie klik op onderstaande link KLIK HIER

Kerstkaartactie

Doet u mee met de KERSTKAARTACTIE?
Richt dan uw kaartje tot Jonah F. Bonilla, het hoofd van FORGE RESCUE, en/of Maria Sheila, medewerker van Forge Rescue.

Film Lilet never Happened

Deze film vertelt het verhaal van het Filippijnse straatmeisje Lilet, die vecht om te overleven op de straten van Manila en dreigt af te glijden in de prostitutie. Sociaal werkster Claire, gespeeld door Johanna ter Steege, probeert wanhopig het meisje te redden maar haar pogingen stranden keer op keer. Hoewel Lilet genoeg kansen krijgt om eruit te stappen kiest ze, in al haar weerbarstigheid, de moeilijkste weg.

Voor de trailer van deze film klik op onderstaande link
Trailier Lilet never happened.

Foto`s

Voor foto`s in formaat 20x30 cm klik hier.geven voor dit project