• Leren lezen en schrijven via de radio
  Maar liefst 38 volwassen vrouwen in Guatemala die nooit de gelegenheid hebben gehad om naar school te gaan, zijn gestart met onderwijs via de radio.
  Een Godswonder in Togo
  In de stad Kpalimé is op 16 februari het tandartsenproject van start gegaan. Er zijn onder andere speciale powerpointpresentaties gemaakt en een speciale stoel om de kinderen voor op het schoolplein.
 • Update hulpactie ebola
  In november hebben de Nederlandse bisschoppen een brief rondgestuurd met daarin de oproep te doneren voor de strijd tegen ebola. Veel parochies hebben gereageerd. Tot nu toe is bijna 25.000 euro opgehaald.
  Wisseling van de wacht
  Met ingang van 1 januari 2015 zijn er enkele veranderingen binnen St. Bisschoppelijke Vastenaktie. Beate Gloudemans, tot nu toe campagneleider Adventsactie, is sinds 1 januari relatiemanager donateurs. Johan Compier neemt het stokje van haar over.
 • Armoede en onveiligheid voor kinderen in Boekarest
  ‘Het is niet alleen armoede, maar ook onveiligheid. Je ziet de sporen van criminaliteit direct buiten de voordeur.’ Miriam de Witt uit Voorhout ging op bezoek in Roemenië.
  Overmaken van uw bijdrage
  Wilt u de bijdrage overmaken aan de Adventsactie, maar bent u niet zeker hoe dit moet of waar u de projectnaam moet neerzetten? Lees dan deze korte instructie.
 • Kerstkaarten voor Egypte
  RK Parochie Onze Lieve Vrouwe Geboorte uit Wormerveer verstuurde kerstkaarten naar Egypte.
  Tussenstand opbrengst Adventsactie
  Op dit moment is er al ruim €273.704 bijeengebracht met de adventsactie. Een hele mooie tussenstand!
 • Jaarverslag 2013 gepubliceerd
  Het jaarverslag van de Stichting Bisschoppelijke Vastenaktie is verschenen.
  Theresia van Avila in actie
  De parochie Theresia van Ávila van de afdeling Zwijndrechtsewaard heeft zich met haar MOV groep weer speciaal ingezet voor de adventsactie. Zo maken ze samen een succes van de actie.
 • Adventsgedicht
  Ingrid Schouten-Minten schreef een gedicht met de titel 'wat zou je doen'. Het gedicht sluit aan bij de gedachte van de Adventsactie. Wij delen dit prachtige gedicht graag met u. Lees snel verder...
  Adventsactieviering en benefietmaaltijd Alkmaar-Noord
  Op de eerste zondag van de Advent hield de Mariakerk in Alkmaar Noord een benefietmaaltijd.
 • Adventsactie in Klooster Wittem
  In het kader van de landelijke Adventsactie was Toine van Teeffelen in Klooster Wittem om te vertellen zijn werk.
  Project Cuba op congres
  De Stichting Hongarije, dat zich inzet voor het project in Cuba, nam op eind november deel aan een landelijk congres van particuliere initiatieven voor ontwikkelings- samenwerking. Lees verder.
 • Fidesco voor Roemenie
  Fidesco zet zich in de adventstijd in voor het project 'Wij willen naar school' in Roemenië. Dat betekent ook alles klaarmaken voor presentaties!
  Roemenie bij Radio Maria
  Fidesco heeft voor Radio Maria een interview gegeven over het project in Roemenië. Ook geven zij op verzoek van parochies presentaties, zoals in Rotterdam Zuid. Lees verder....
 • Tandverzorging in Togo
  De mensen van het project in Togo zitten niet stil. De voorbereidingen voor de schooltandverzorging zijn in volle gang. En daar komt nog wel wat bij kijken. Lees snel verder!
  Boek over leven in Bethlehem
  Toine van Teeffelen, de drijvende kracht achter het Adventsproject in Bethlehem, brengt een boek uit met een selectie van zijn eigen dagboekaantekeningen.
 • Interview - Mgr. de Korte
  Toen Marjolein Tiemens op de Groene Kerkendag in oktober Mgr. De Korte hoorde spreken over duurzaamheid, regelde zij direct een interview. Lees hier het interview.
Een veilig thuis in de grote stadBolivia is al jarenlang een van de armste landen van Zuid-Amerika. Veel mensen hoopten in de grote steden werk te kunnen vinden, maar ze kwamen bedrogen uit. De meesten zijn in de sloppenwijken beland en weggezakt in armoede en alcoholisme. Veel kinderen worden door hun alcoholistische ouders verwaarloosd of mishandeld; ze belanden uiteindelijk vaak op straat. Alleen al in de stad Cochabamba gaat het om circa 1.500 kinderen.

Pater Theo Raaijmakers trekt zich het lot aan van de straatkinderen in Cochabamba. Hij is directeur van twee huizen: Casa Ana Maria en Casa Jerusalén. Deze huizen bieden meer dan 55 jongeren tussen de 14 en de 24 jaar een veilig thuis. Pater Theo leert hen ook op eigen benen te staan. Daarom moeten de jongeren studeren, werken én geld sparen voor hun toekomst. De jongeren die geld verdienen, dragen ook bij aan de onkosten van het huis. Zo ontwikkelen ze financiële verantwoordelijkheid.

Pater Theo en zijn vrijwilligers hebben al veel jongeren kunnen opvangen en op weg geholpen. Edgar bijvoorbeeld, leefde op straat en verdiende geld als schoenpoetser. Inmiddels is hij tandarts. David leefde jarenlang op straat; nu volgt hij een studie fysiotherapie. En zo zijn er tientallen verhalen. Pater Theo wil echter vooruit kijken en nog meer kinderen en jongeren opvangen. Het Evangelie betekent voor hem: mensen die gevallen en vertrapt zijn, ontvangen in zijn huis en zeggen: “Sta op en probeer het nog een keer”.

Pater Theo krijgt financiële steun van de lokale overheid en van de lokale kerk. Daaruit blijkt wel dat zijn werk in een grote behoefte voorziet en wordt gewaardeerd. Om zijn goede werk ook de komende tijd te kunnen blijven doen, is echter nog een bijdrage nodig van € 30.000 van Adventsactie. Daarmee kan pater Theo een veilige thuishaven blijven bieden aan de straatjongeren van Cochabamba.

Video
Wilt u de kinderen en mensen van het project zien? bekijk dan snel dit youtube filmpje over het project Amanecer!

Foto`s
Voor foto`s klik hier.


Artikel voor parochieblad

Wilt u een artikel in uw parochieblad publiceren over het project? Dan hebben wij voor u al een kort artikel per project opgesteld. Deze kunt u direct gebruiken of zelf aanpassen met uw eigen activiteiten en uitnodiging aan uw parochianen. U bent vrij om de tekst naar eigen wens in te zetten.


Nieuwsbrief van Pater Theo

Pater Theo Raaijmakers stuurt ieder half jaar een nieuwsbrief rond aan de mensen die hem vanuit Nederland steunen. De nieuwsbrieven willen wij hier plaatsen, zodat u de achtergrond kan lezen en de verhalen van Pater Theo kan uit eerste hand kan horen.Achtergrondverhalen

Achter ieder project schuilt een persoonlijk verhaal. Deze verhalen vertellen ons nog eens waarom onze steun aan deze projecten nodig is. Daarom hieronder enkele bijzondere verhalen van de mensen achter (of juist vóór) het project.
geven voor dit project