• Zusters in Egypte helpen gehandicapte meisjes en vrouwen
  Onderdak én ontwikkelingsmogelijkheden voor meisjes en vrouwen met verschillende fysieke en verstandelijke handicaps dankzij Adventsactie.
  School helpt kinderen uit de goudmijnen
  Tienduizenden kinderen werken onder erbarmelijke omstandigheden in de illegale goudmijnen. Adventsactie zet zich voor deze kinderen in.
 • Boliviaanse jongeren bouwen aan hun toekomst
  Adventsactie steunt verwaarloosde kinderen in Bolivia.
  Band tussen bewoners bezette Palestijnse gebied versterkt
  Door de steun van Adventsactie hebben 13 van de 15 excursies plaatsgevonden.
 • Benefietconcert
  De landelijke Adventsactie organiseert samen met de parochie Christus Koning en het Zoetermeers Mannenkoor op maandag 7 december om 20.00 uur een benefietconcert.
  Jaarverslag 2014 online
  Download nu het jaarverslag en de financiële verantwoording van Vastenaktie en Adventsactie.
 • Rubriek Groen Geloven naar website Vastenaktie
  De rubriek Groen Geloven vindt u vanaf nu op de website van Vastenaktie.
  Leren lezen en schrijven via de radio
  Maar liefst 38 volwassen vrouwen in Guatemala die nooit de gelegenheid hebben gehad om naar school te gaan, zijn gestart met onderwijs via de radio.
 • Een Godswonder in Togo
  In de stad Kpalimé is op 16 februari het tandartsenproject van start gegaan. Er zijn onder andere speciale powerpointpresentaties gemaakt en een speciale stoel om de kinderen voor op het schoolplein.
  Armoede en onveiligheid voor kinderen in Boekarest
  ‘Het is niet alleen armoede, maar ook onveiligheid. Je ziet de sporen van criminaliteit direct buiten de voordeur.’ Miriam de Witt uit Voorhout ging op bezoek in Roemenië.
 • Overmaken van uw bijdrage
  Wilt u de bijdrage overmaken aan de Adventsactie, maar bent u niet zeker hoe dit moet of waar u de projectnaam moet neerzetten? Lees dan deze korte instructie.
  Kerstkaarten voor Egypte
  RK Parochie Onze Lieve Vrouwe Geboorte uit Wormerveer verstuurde kerstkaarten naar Egypte.
 • Tussenstand opbrengst Adventsactie
  Op dit moment is er al ruim €273.704 bijeengebracht met de adventsactie. Een hele mooie tussenstand!
  Theresia van Avila in actie
  De parochie Theresia van Ávila van de afdeling Zwijndrechtsewaard heeft zich met haar MOV groep weer speciaal ingezet voor de adventsactie. Zo maken ze samen een succes van de actie.
 • Adventsgedicht
  Ingrid Schouten-Minten schreef een gedicht met de titel 'wat zou je doen'. Het gedicht sluit aan bij de gedachte van de Adventsactie. Wij delen dit prachtige gedicht graag met u. Lees snel verder...
  Adventsactieviering en benefietmaaltijd Alkmaar-Noord
  Op de eerste zondag van de Advent hield de Mariakerk in Alkmaar Noord een benefietmaaltijd.
 • Adventsactie in Klooster Wittem
  In het kader van de landelijke Adventsactie was Toine van Teeffelen in Klooster Wittem om te vertellen zijn werk.
  Project Cuba op congres
  De Stichting Hongarije, dat zich inzet voor het project in Cuba, nam op eind november deel aan een landelijk congres van particuliere initiatieven voor ontwikkelings- samenwerking. Lees verder.
 • Fidesco voor Roemenie
  Fidesco zet zich in de adventstijd in voor het project 'Wij willen naar school' in Roemenië. Dat betekent ook alles klaarmaken voor presentaties!
  Roemenie bij Radio Maria
  Fidesco heeft voor Radio Maria een interview gegeven over het project in Roemenië. Ook geven zij op verzoek van parochies presentaties, zoals in Rotterdam Zuid. Lees verder....
 • Tandverzorging in Togo
  De mensen van het project in Togo zitten niet stil. De voorbereidingen voor de schooltandverzorging zijn in volle gang. En daar komt nog wel wat bij kijken. Lees snel verder!
  Boek over leven in Bethlehem
  Toine van Teeffelen, de drijvende kracht achter het Adventsproject in Bethlehem, brengt een boek uit met een selectie van zijn eigen dagboekaantekeningen.
 • Interview - Mgr. de Korte
  Toen Marjolein Tiemens op de Groene Kerkendag in oktober Mgr. De Korte hoorde spreken over duurzaamheid, regelde zij direct een interview. Lees hier het interview.
Welkom!

Adventsactie werft fondsen voor concrete projecten in de tijd voor Kerstmis. We ondersteunen het hele jaar missionaire ondernemers en onderneemsters in Nederland die samenwerken met Katholieke gemeenschappen in ontwikkelingslanden. We geloven in de waarde van relaties en kleinschalige projecten. De kernboodschap van de Adventsactie is "Kom samen in actie om hoop te brengen in het Licht van Kerstmis". Er is geen duisternis in staat om licht te overschaduwen, maar het kleinste lichtje kan de grootste duisternis verdrijven.​

Onze Visie

We zien onze katholieke kerk als een ‘force for good’ in de wereld. Duizenden mensen in Nederland spannen zich belangeloos in om mensen in ontwikkelingslanden in en door de katholieke gemeenschappen daar te helpen met hun ontwikkeling. Die missionaire ondernemers verdienen het om gezien en gesteund te worden.

Adventsactie is geïnteresseerd in de mens achter de stichting en denkt mee. Als we een project adopteren doen we dat omdat we geloven in het nut ervan, overtuigd zijn dat het geld goed besteed is en vooral dat het project herkend en erkend wordt door de mensen in het Zuiden. Lokaal draagvlak is voor ons essentieel. Waar nodig helpen we de missionaire ondernemers in ons land om hun goede inzet sterker te maken door ze in contact te brengen met organisaties die over nuttige kennis en ervaring beschikken.

Onze Nederlandse katholieke kerk is altijd sterk geweest in de missie. Dat zijn we nog steeds! We willen graag mensen helpen in de derde wereld, maar we willen nog liever dat zij leren om zichzelf te helpen. We geloven in de betrouwbaarheid van het kerkelijk netwerk: we weten wie we kunnen aanspreken en vragen om een bewijs van erkenning door de lokale kerkelijke overheid. Onze projecten komen ten goed aan alle mensen. Ook dat is een kenmerk van kerkelijk ontwikkelingswerk; ze staat open voor alle mensen in nood. Door zo te werken kunnen we met weinig overhead toe.

We noemen ons werk: missie en ontwikkeling. Missie omdat we onze inspiratie putten uit het Evangelie van het Mensgeworden Woord. Ontwikkeling omdat het Woord gedaan moet worden: door mensen die geven om elkaar. Hier en daar.